Bloog Wirtualna Polska
Jest 1 273 349 bloogów | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga
Kanał ATOM Kanał RSS

Kurczak piwno-cebulowy

czwartek, 08 maja 2008 13:09
Skocz do komentarzy

  

Kurczak piwno-cebulowy

 

Piersi kurczaka w pysznej cebulowej panierce, pachnące piwem....hmmmm bardzo dobre i smakowite danie.

Przepis z "Poradnika Domowego".

 

  

Składniki:

 

 - 2 całe piersi z kurczaka

 - opakowanie zupy cebulowej w proszku

 - szklanka jasnego piwa

 - 2-3 łyżki masła

 - 2 łyżki majonezu

 - pieprz, sól

 

Wykonanie:

 

Piersi z kurczaka przeciąć na pół a następnie wzdłuż, natrzeć niewielką ilością soli i pieprzu, posmarować cienko majonezem a następnie obtoczyć w sproszkowanej zupie cebulowej.

Przełożyć do żaroodpornego naczynia nasmarowanego łyżką masła i wstawic do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C..

Piec 45 min, często obficie skrapiać piwem, od czasu do czasu smarować resztą stopionego masła.

Podawać z surówką, frytkami.

 

Moje uwagi:

Zdecydowanie zalecam pieczenie kurczaka według podanego czasu czyli : 45 min, wtedy panierka na kurczaku będzie jeszcze bardziej chrupiąca. Moja panierka nie była ,aż tak chrupka, gdyż zmniejszyłam czas pieczenia, ale zupełnie nie wpłyneło to na smak potrawy :)

 



Komentarze do wpisu

Skocz do dodawania komentarzy
  • dodano: 04 marca 2013 12:03

    Zostanę tutaj stałym bywalcem. Opublikowałem strone na moim koncie w Facebooku i Google + aby moi znajomi też to przeczytali.

    autor Herbert

    blog: http://www.moja-bielizna.net/

  • dodano: 24 lipca 2010 16:41

    Aby poczuć smak tej potrawy trzeba po prostu upiec...CUD MALINA ! Polecam

    autor czarna67

  • dodano: 18 lutego 2010 12:12

    Domi:)
    Tak jak napisałam w przepisie:
    ..."wstawic do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C.
    Piec 45 min, często obficie skrapiać piwem, od czasu do czasu smarować resztą stopionego masła..."

    autor kuchareczka58

    blog: o-pysznym-jedzeniu.bloog.pl

  • dodano: 17 lutego 2010 21:15

    Ale piec to w piekarniku? Czy smażyć pod przykryciem? Bo mam wątpliwości :)

    autor Domi

  • dodano: 11 stycznia 2010 2:26

    Kapitalne danie! Twoje przepisy są dla mnie rewelacyjne. Robię je przeważnie w sobotę lub niedzielę, bo w tygodniu nie gotuję z powodu pracy (jakie to szczęście, że mam męża, który lubi i chce gotować, a w dodatku ma więcej czasu ode mnie). Na szczęście mogę męża i moich dwóch synków zaskoczyć jakimś fajnym daniem czy wspaniałym ciastem podczas naszym wspólnych wolnych sobotnio-niedzielnych chwil.

    autor Lucyna balińska

  • dodano: 11 sierpnia 2009 15:59

    Co za aromat i smak !!! Przepyszny kurczak:) Teraz zabieram sie do przepisu na żeberka

    autor xxfairy

  • dodano: 21 listopada 2008 19:35

    Wedelko:)
    To świetnie , bardzo się cieszę z tego powodu :)Pozdrawiam :)

    autor kuchareczka58

    blog: autor

  • dodano: 21 listopada 2008 14:31

    Skrzystałam z tego przepisu i bardzo nam smakowały tak przyrządzane filety. Pozdrawiam ciepło :)

    autor wedelka

    blog: kuchennewzlotyiupadki.blox.pl

  • dodano: 29 czerwca 2008 11:59

    Bardzo intrygujący przepis :) Kurczaka już robiłam na wiele sposobó, ale takiego nie znałam. DO zrobienia :)

    autor kasiaaaa24

    blog: gotowaniecieszy.blox.pl/html

  • dodano: 10 maja 2008 20:51

    Majano :)))) aż tak ,to nie czuć tego piwa, myślę że spokojnie mozna podać ;))

    autor kuchareczka58

    blog: autor

  • dodano: 09 maja 2008 9:46

    Kuchareczko, danie wyglada wspaniale! Ciekawa jestem smaku.
    Dzieci chyba nie powinny jesc takiego kurczaczka, co ? ;)
    Pozdrawiam serdecznie.

    autor Majana

    blog: majanaboxing.blox.pl

  • dodano: 08 maja 2008 17:27

    Iis mnie również zaciekawił ten przepis...no i musiałam go przygotować :)

    autor kuchareczka58

    blog: autor

  • dodano: 08 maja 2008 14:08

    Ciekawy przepis... do wyrobowania:D

    autor iis111

    blog: zachcialomisiegotowac.blox.pl/html

Zapamiętaj Nick

Zapamiętaj Blog

Wstaw emotikona

Akceptuję regulamin i zobowiązuję się do przestrzegania jego postanowień.

Licznik odwiedzin:  10 745 883  

O moim bloogu

Moja osobista e-książka kucharska z przetestowanymi przepisami na ulubione potrawy.

Uwaga

Zdjęcia na tym blogu są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie

Mój adres

Od A do Z

Tu zaglądam

Subskrypcja

Wpisz swój adres e-mail aby otrzymywać info o nowym wpisie:

Lubię to

Nasze e-Książki Gotujemy po polsku! - edycja III - podsumowanie

Więcej w serwisach WP

RTV-AGD

Pytamy.pl